Fietsverbod op de Turnhoutsebaan? Dacht het niet!

Er is de laatste dagen heel wat te doen geweest rond de mobiliteit in Antwerpen. Eerst was er het voorontwerp van het mobiliteitsplan dat veel negatieve reacties opriep en sinds zondag (27 april) is er heel wat te doen rond het idee om fietsers uit bepaalde straten te weren.

De Fietsersbond Antwerpen is natuurlijk niet blind en doof voor al deze controverse. Wij streven naar een meer fietsvriendelijk Antwerpen en zijn er daarbij o.a. van overtuigd dat men in alle straten in Antwerpen veilig met de fiets moet kunnen geraken. Ook is de Fietsersbond van mening dat het beperken van het autoverkeer fundamenteel onderdeel uitmaakt van een fietsvriendelijk mobiliteitsbeleid in een stad als Antwerpen.

Toch schreeuwt de Fietsersbond voorlopig nog niet zijn onvrede uit. Wij gaan immers graag af op feiten en niet alleen op wat in de media de ronde doet. Daarbij vinden we het belangrijk dat de betrokken Schepen de kans krijgt om het voorontwerp van mobiliteitsplan en zijn ideeën over ontvlechting in een overleg toe te lichten en wij daarbij ook onze visie over kunnen brengen. Als uit dat overleg blijkt dat de soep niet zo warm gegeten wordt als ze in de pers wordt opgediend, dan zetten wij ons verder in om het beleid van de stad zo fietsvriendelijk mogelijk te maken.

Als toch blijkt dat de plannen inderdaad uitgevoerd worden zoals ze nu in
de media worden voorgesteld, kunnen we daar als Fietsersbond allesbehalve mee akkoord gaan. Het overleg dat wij op 6 mei hebben met Koen Kennis zal onze verdere strategie sterk beïnvloeden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s