Veilig fietsen op de Broydenborglaan [actie op di 29 april door ACW Hoboken]

Het bestaande fietspad van de Broydenborghlaan naast park Sorghvliedt werd “gedegradeerd” tot voetpad….

Het fietsen moet nu in beide richtingen gebeuren over een fietssuggestiestrook. De grijze kleur hiervan is nauwelijks te onderscheiden van dat van de rijweg, waardoor weggebruikers denken dat de rijbaan werd opgebroken en daarna hersteld. Uiteraard is een fietssuggestiestrook minder veilig dan een fietspad, auto’s en vrachtwagens mogen erover heen rijden. Als je van de Oudestraat naar de verkeerslichten van de Krijgsbaan rijdt, dienen fietsers en autobestuurders achter elkaar in de file aan te schuiven naast het onbenut voetpad. Auto’s en fietsers zullen daardoor langer voor het rode licht staan.

Een eenvoudige en goedkope oplossing is het huidige voetpad na het herleggen van de dals, terug als fietspad te gebruiken. De kleur van de fietssuggestiestrook aan de overzijde van het voetpad moet sterker afwijken van de rest van de rijbaan, waardoor de autobestuurders meer rekening zullen houden met de fietsers. We willen de aandacht vestigen op deze onveilige situatie. Daarom nodigen we iedereen dinsdag 29 april graag uit om te fietsen op een rustig tempo vanaf kasteel Broydenborg richting Schoonselhof en terug. Je kan tussen 15 u en 17 u om het kwartier voor één of meerdere rondjes aansluiten bij onze fietsteams. We zorgen voor je verzekering en een veilige fietsbegeleiding. Ouders met bakfietsen en fietskarretjes zijn ook zeer welkom. Bovendien steken we de hand uit naar het districtsbestuur om mee na te denken over een veilige en structurele oplossing voor deze situatie.

Hopelijk tot dan,

ACW Hoboken

 

Een Reactie op “Veilig fietsen op de Broydenborglaan [actie op di 29 april door ACW Hoboken]

  1. Bedankt iedereen die kwam meefietsen, en ook de pers: ATV en HLN die een klankbord voor onze actie wilden zijn. De bevoegde schepen heeft alvast publiek gereageerd om “deels” aan onze vragen tegemoet te komen. Laat de politiekers kleur bekennen en die verkeerssuggestiestroken minder grijs kleuren. We zijn niet tegen de auto (-voerder) maar voor de fietser, maar “safety first”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s