Fietsrapporten

De Fietsersbond Antwerpen publiceert regelmatig een fietsrapport over het stedelijk beleid. Daarin worden resultaten van een publieke enquête over wat burgers vinden van het stedelijk fietsbeleid verwerkt.

De resultaten zijn thematisch gerangschikt en worden ook vergeleken met de resultaten van de vorige jaren. Daaruit vloeien naast een rapportcijfer ook steeds een aantal aanbevelingen voor om het beleid te helpen sturen.

Hieronder staan de links naar de fietsrapporten zelf:

6 Reacties op “Fietsrapporten

  1. -een consequente en doorgedreven aanpak van kleine maar belangrijke en zichtbare fietsmaatregelen
    -verspreid over heel de kernstad én beginnende vanuit de districten op de invalswegen naar de stad
    -vereist betere samenwerking tussen stad & gewest
    -die maatregelen ook echt als signaal naar fietsers toe, zo van:”wij werken er echt aan en gaan ermee door”

  2. Naast een structurele verbetering aan de infrastructuur is het ook nodig om een het rijgedrag van automobilisten aan te pakken. Dat men verplicht is bij zebrapaden te stoppen weten weinig mensen.

    Daarnaast wordt in Antwerpen VEEL te hard gereden. De bischoppenhoflaan in Deurne bijvoorbeeld. Het is absurd dat daar 90/70 mag worden gereden. Dat mag gerust terug naar 50 km per uur.

  3. Bij de verbetering van de weginfrastructuur wordt eigenlijk de positie van de fietser op de fietspaden steeds slechter.
    Neem nu de Leien vroeger was er een veilig fietspad van verkeerslicht naar verkeerslicht. Nu maken ze afslagen voor de auto’s om naar de zijbanen te rijden vlak na de verkeerslichten die de fietspaden kruisen.
    De zijweg beneden de brug van de Azijn(Merksemsesteenweg) wordt heraangelegt, wat doen ze ze plaatsten een verkeerslichtpaal midden op het fietspad.
    Je ziet het wordt steede beter voor de fietser, altans dit is wat de stad wil doen geloven.

  4. de aanleg van nieuwe en de restauratie van oude fietsgebieden, -paden, -lijntjes, -suggestieve (!) worden aangelegd door fietsanalfabeten.

  5. Gent heeft een fietsvriendelijke reputatie. Dat wil 3 dingen zeggen: er is een fietsbeleid, er wordt mondjesmaat geïnvesteerd in fietsinfrastructuur, en ze doen hun PR zéér goed.
    De realiteit is niet zo fietsvriendelijk. Voor de assertieve fietser is de situatie “ok” geworden. Maar het zal nog flink wat investeringen kosten alvorens de massa op de fiets durft, en erop blijft. Info over de Gentse situatie vind je op m’n blog.

    Misschien tijd dat fietsersbond Brussel, Gent, Brugge, Hasselt en Brussel de handen in elkaar slaan, en “Brussel” aanmanen tot spoed met investeringen in fietsinfrastructuur? Ligt de noodzaak èn het rendement qua publieksbereik hier niet het hoogst?

  6. Beste,
    Eind januari reed ik de Pelikaansstraat richting Astridplein af. Ik volg het fietspad naar de De Keyzerlei en … fietspad eindigt daar aan een hoge boordstoep. Dat is stadsvriendelijkheid tov de fietsers.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s