Een nieuwe lange fietsas in hartje Antwerpen, of toch bijna !

Zonder veel ruchtbaarheid of poeha heeft het Antwerps district zopas het Klapdorp helemaal opengesteld voor fietsers. Die mogen er nu in beide richtingen. Dit was al een tijdje “onofficieel” de situatie. Eindelijk is het wettelijk toegelaten na de Paardenmarkt rechtdoor te blijven fietsen via het Klapdorp. En het is nog niet gedaan. Vervolgens kan je vanuit het Klapdorp de Lange Koepoortstraat in ! Daar mag het nu ook, fietsen in beide richtingen.

20130623-173123.jpg

Op alle kruispunten van het Klapdorp zijn er nu witte onderbordjes “fietsen in twee richtingen”

20130623-184616.jpg

Een nieuw licht om fietsverkeer te regelen op het kruispunt met de Sint-Paulusstraat

lange koepoort3

De Lange Koepoortstraat, waar automobilisten veel vaart maken. Uitkijken, fietser !

Absurditeit in de Korte Koepoortstraat !

Maar in de Korte Koepoortstraat is de signalisatie misleidend en verwarrend, tot op het gevaarlijke af. Een eerste verkeersbord geeft vrije doorgang voor fietsers. Prima, zo kunnen we nog net de Oude Beurs in. Maar blijkbaar mogen we nu ook doorfietsen over de tramsporen tot vlak voor het verbodsbord bij de Kaasrui. En wie wil trams 9 en 11 uit de Korte Nieuwsstraat nu tegenkomen ? We zullen, MOETEN, dit aankaarten.

DSCN3937

Absurde, zelfs gevaarlijke signalisatie in de Korte Koepoortstraat ! Let op beide verbodsborden op de voor en achtergrond.

En we pleiten meteen voor iets nieuws in Antwerpen: een verkeerslicht voor fietsers in de Korte Koepoortstraat met een fasering gekoppeld aan de doorstroming van de tram. Met groen licht voor fietsers tussen trampassages door. Stel dat je zo met je fiets dan helemaal tot de Grote Markt of de Groenplaats kan !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s