Persbericht: Fietsersbond zwaar teleurgesteld in de reactie van stad Antwerpen op de levensgevaarlijke situatie aan het Straatburgdok Noordkaai.

De Fietsersbond Antwerpen is zwaar teleurgesteld in de reactie van stad Antwerpen op de gevaarlijke situatie in de Straatburgdok-Noordkaai die het leven koste aan wielrenner Kristof Goddaert. Dit ongeval en de talloze eerdere valpartijen hebben aangetoond dat de huidige situatie een dusdanig risico voor de talrijke fietsers inhoudt dat het onaanvaardbaar is dat de situatie pas binnen enkele maanden wordt aangepast.

In de afgelopen jaren zijn er naast het tragische dodelijke ongeval van afgelopen dinsdag talloze ongevallen gebeurt. De Fietsersbond heeft weet van 8 ernstige ongevallen maar gaat er vanuit dat het werkelijke aantal nog veel hoger ligt.

– Het dodelijke ongeval van afgelopen dinsdag;

– Valpartij met gebroken knie tot gevolg;

– Valpartij met 8 betrokken fietsers waarvan;

– 1 slachtoffer met een gebroken arm en veel tanden kwijt;

– 1 slachtoffer met sleutelbeenbreuk;

– Valpartij met een dijbeenbreuk tot gevolg;

– Valpartij met gekneusde ribben tot gevolg;

– Valpartij met een gebroken heup tot gevolg;

– Valpartij met blijvend knieletsel tot gevolg;

– Valpartij met gebroken vingers tot gevolg.

Bovendien is de situatie de afgelopen 5 maanden nog aanzienlijk verslechterd door de werken die NV De Scheepvaart daar uitvoert. Het tijdelijke fietspad dat daarbij is voorzien maakt de situatie er voor fietsers nog onveiliger op.

De reactie die diverse burgers en de Fietsersbond Antwerpen ontvingen na hun oproep om de situatie snel te verbeteren, bewijst dat de betrokken overheidsdiensten (stad Antwerpen en NV De Scheepvaart) dit probleem niet ernstig nemen. Een tijdelijke oplossing die de situatie aanzienlijk verbetert is perfect mogelijk binnen enkele dagen. En als de mededeling van de stad klopt dat de treinsporen reeds buiten gebruik zijn volstaat het gieten van wat asfalt aan de sporen.

De Fietsersbond vraagt dus uitdrukkelijk om binnen de termijn van een paar dagen fundamentele verbeteringen aan te brengen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s