Minister Vervotte belooft…

De minister reageert met een belofte op het persbericht dat de Fietsersbond de wereld in stuurde met daarin de resultaten mbt de tevredenheid over fietsstallingen aan stations.

Persbericht_stallingen_sept2008

Wat betreft die fietsstallingen zijn we in Antwerpen niet erg royaal bediend. Er is zeker vooruitgang na de indienstname van de ondergrondse stallingen onder het Astridplein. Maar daarvoor waren er gewoon geen stallingen die naam waardig. De ondergrondse stalling aan het Astridplein huist ook de Fietshaven, een zeer lovenswaardig initiatief.

Maar de stallingen zelf zijn nog steeds niet erg veilig, bovendien is de capaciteit ontoereikend geworden.

In haar hoedanigheid van minister van Overheidsbedrijven heeft Inge Vervotte nu in het beheerscontract met de NMBS opgenomen dat er 33% meer fietsplaatsen moeten komen tegen 2012. Van 59.000 nu tot 78.000 dan. Bovendien zou elk station met minstens 10.000 reizigers een beveiligde fietsenstalling met toegangscontrole hebben, zodat fietsers er zonder zorgen hun fiets kunnen stallen. Haar volledige reactie op enquête van de Fietsersbond vindt u hier.

Belofte maakt natuurlijk schuld, nu moeten we de minister op tijd attenderen op die schuld. Al zijn in het beste geval de volgende verkiezingen in 2011, en dus garandeert niets dat we tegen 2012 dezelfde minister zullen kunnen herinneren aan de beloften uit 2008…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s