Knipsels

Fietsverkeersdrempels in Lillo?

Op het vernieuwde fietspad langs de Scheldelaan, gaan hardrijdende sportieve fietsers soms hun boekje te buiten. Op de districtsraad van Bezali van juni kwam de problematiek ter sprake. Volgens de interpellerende Lillonaar halen de fietsers tot 50km/u en dat levert gevaar op voor de autmobilist, wanneer “fietsers gebruik maken van een stuk uitrit aan parkeergelegenheid”.

(vrij naar gva.be 24 juli 2008 )

Enkele bedenkingen… (1) fietsers moeten wel degelijk handelen in functie van een veilige verkeersafwikkeling. 50km/u is een gevaar voor henzelf en voor andere fietsers. (2) Een auto die een parkeergelegenheid verlaat, moet voorrang geven aan het verkeer. De fietsers in het verkeer maken geen gebruik van de uitrit, de uitrit maakt in tegendeel gebruik van het fietspad. Toch?

Fietser vecht voor leven na aanrijding ( 25 juli 2008 )

De politie doet de nodige vaststellingen na een zwaar ongeval op de Luitenant Lippenslaan in Borgerhout, vlak bij het Erasmusziekenhuis. Een fietser werd er donderdag net voor 18u gegrepen door een auto.

Dat de impact enorm was, blijkt duidelijk uit de zware schade aan de voorruit van de Opel. Het slachtoffer, dat na de klap enkele meters de lucht invloog, werd in kritieke toestand naar het Stuivenbergziekenhuis gebracht.

(bron: gva.be)

nvdr: het betreft de oversteekplaats van het Ringfietspad. Los van welke vaststellingen er nu gebeurd zijn, is voorzichtigheid hier geboden!

In 2011 zal het park van Merksem er helemaal anders uitzien. De herinrichting van het park, tussen het zwembad en sporthal De Rode Loop, zal in verscheidene fases gebeuren. In 2009 komt er een nieuwe speeltuin voor klein en groot. In 2010 plant het district allerlei sportinfrastructuur op de plaats van de huidige speeltuin, die verdwijnt.

Fietsboulevard

In de derde fase zal de Speelpleinstraat heringericht worden, die straat verdeelt het park op dit moment in twee. Die werken zijn gepland voor 2011. Al is er nog niet beslist wat er met het autoverkeer moet gebeuren, maar de heraanleg moet de twee stukken van het park verenigen, en de Speelpleinstraat wordt onderdeel van de ‘fietsboulevard’ doorheen het district.

(vrij naar gva.be 24 juli 2008 )

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s