Buurt ziet knip Lange Lozannastraat niet zitten

“De Lange Lozanastraat in twee knippen zou een slechte zaak zijn voor de middenstanders. We hopen dat het district terugkomt op dat plan”, zegt Ewoud Nollet. Hij is voorzitter van de winkeliersvereniging Anselmostraat. De buurt is ongerust over delen uit het voorlopige wijkcirculatieplan.

Net zoals in andere delen van de stad is ook in de buurt rond het oude justititepaleis een wijkcirculatieplan opgemaakt. Het gaat om een voorontwerp en daarin wordt voorgesteld om de Lange Lozanastraat in twee stukken te knippen. “Het gaat slechts om een voorstel en er is nog niets beslist”, zegt de Antwerpse districtsvoorzitter Chris Anseeuw (sp.a).

“Door de straat ter hoogte van de Vinkenstraat te ’knippen’ kan het verkeer niet langer vanaf de Jan Van Rijswijcklaan naar de binnenstad en omgekeerd rijden. Op die manier vermijden we dat de Lange Lozanastraat als sluipweg wordt gebruikt en blijft de buurt toch bereikbaar”, zegt Anseeuw. Om de Lange Lozanastraat te knippen wordt onder meer gedacht aan verdwijnpaaltjes, zodat het openbaar vervoer wel kan passeren.

Winkels in de kou

Op een buurtvergadering afgelopen week waren de meningen verdeeld. “ De middenstand en veel buurtbewoners zijn tegen. Door de Lange Lozanastraat in het midden door te knippen zijn onze winkels minder goed bereikbaar en ook leveren wordt een stuk moeilijker”, zegt Nollet.

Volgens de man is er ook weinig reden om de ingreep uit te voeren. “Er zijn geen files of andere problemen in de buurt We gaan binnenkort rond de tafel zitten met het districtsbestuur. Dat liet al weten dat het rekening zal houden met onze verzuchtingen.”

(bron: gva.be)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s